El Mot del President

  • PDF
  • Imprimeix
  • Correu electrònic

10 anys d’Identi’Cat, i en aquest cas una edició força especial:

Especial perquè la dediquem a una cultura a la vegada molt pròxima a la nostra per les circumstàncies històriques, el fet de ser una nació dividida en dos estats, i a la vegada molt diferent: lingüísticament el basc és una de les llengües més antigues d’Europa i no té una arrel llatina. Les seves costums, la seva cultura són força diferents a les nostres. Però podem aprendre molt d’ells, la seva tossuderia, l’orgull de ser bascos, de vegades ens podrien ser útils. En definitiva els bascos se fan respectar, per la Prefectura, pels ajuntaments, per la inspecció acadèmica, pel Consell General, pels mitjans de comunicació... Ells no tolerarien el que se permet dir el director de “France Bleu Roussillon” dels catalans. I si cal utilitzar la manera forta... doncs l’utilitzen.

Especial aquest Identi’Cat també ho és amb l’homenatge a Jordi Barre. La desaparició d’en Jordi ens ha deixat un regust amarg, que se li dediqués una missa en francès ha estat per molts de nosaltres gairabé una traïció. Que la persona tingués les seves contradiccions ningú ho pot negar, però el nostre Jordi Barre aquell qui cantava “si un dia sóc terra, si un dia sóc pols, que sigui d’aquesta que hem estimat tant”, no se mereixia un tal afront.

Però Identi’Cat és bàsicament la festa, la festa per la mainada amb el cinema dimecres a Perpinyà i l’animació amb en Jaume Ibars i la “caça al tresor” el dijous ; els Falcons (dijous), i els castellers el diumenge, i la música de Llamp te frigui i Les absentes del dissabte tot amanit amb amb el foc dels Diables i bruixes del Riberal.

Que tingueu una bona festa!
Us hi esperem!
Albert Solé

 

2019

 

2018

 

2017

 

2016

 

2015

 

2014

 

2013

 

2012

 

camisetas de futbol baratas
http://www.yukondieselfuel.com
http://www.camisetaespanamundial2014.es