V.O. català del 22/06/2006

  • PDF
  • Imprimeix
  • Correu electrònic

V.O. català 22 de maig del 2006 

 

IDENTI'CAT. Trobada de la Catalanitat

Ensenyar la vivacitat de la cultura catalana
 
L'associació Aire Nou del vilatge de Bao, al Riberal rossellonès, és una entitat molt activa en la promoció i defensa de la identitat catalana, sigui la llengua o les tradicions. "Catalunya Nord, pot ser viva, creativa i amb futur, uti- litzant la seva llengua pròpia : el català, sempre que defensi els seus models cultural propis, amb una visió moderna i oberta" afirmen els seus promotors per als que la catalanitat no és signe del passat, sinó que "la identititat és un element fonamental per al progrés, sense una identitat pròpia no hi ha personalitat i sense personalitat no hi ha futur". Aquesta associació ha creat, al llarg dels anys el grup Els Castellers del Riberal, el Correfoc, el Ball de Serrallonga, un grup de Timbalers, teatre popular i ofereix en el vilatge cursos de llengua catalana i sardanes.
Des de l'any 2002 organitza el festival Identi'CAT, amb un seguit de concerts i activitats populars durant quatre dies, al mes de maig, que demostren la vivacitat de la cultura catalana. Identi'Cat és una festa, una festa que vol mostrar la vitalitat de la cultura catalana. I aquesta cultura té una llengua que la vertebra. Identi'cat és per tant també "la reivindicació de la modernitat i la utilitat del català a Catalunya Nord. La llengua catalana és la llengua d'aquest país, dels qui hi han nascut, i dels qui hi han vingut a viure i l'estimen", tal i com es pot llegir en la presentació del festival feta pels seus organitzadors.
« Des de Bao, se senten orgollosos de la modernitat de la nostra cultura, de la modernitat de la nostra llengua, que si té les seves arrels en un passat mil.lenari, té un futur encara millor.
Per promoure el festival Identi'CAT, es vol demostrar que tothom hi té cabuda, que no es tracta d'un festival tancat amb intencions excloents: Us invitem a fer prova del vostre arrelament al país, nascuts aquí, o vinguts de fora, vells o joves, homes o dones. Us invitem a ser els actors principals del nostre futur ».
 

2019

 

2018

 

2017

 

2016

 

2015

 

2014

 

2013

 

2012

 

Llegeix també

camisetas de futbol baratas
http://www.yukondieselfuel.com
http://www.camisetaespanamundial2014.es