Mot del President

  • PDF
  • Imprimeix
  • Correu electr√≤nic

Andreu DediesVe't aqu√≠ la tercera edici√≥ de la Trobada de la Catalanitat a Catalunya Nord anomenada des de fa 2 anys IDENTI’CAT . Si ho √©s que s√≥n 4 dies de festa, no cal descuidar el costat reivindicatiu d’aquests dies. En efecte Identi’Cat es fa per a tota aquesta gent que vol mostrar de manera festiva i sense viol√®ncia que la nostra Identitat no √©s morta i per la mateixa ocasi√≥ fer descobrir als nouvinguts al nostre pa√≠s que tenim una cultura i una llengua que s√≥n ben vives.

√Čs per aix√≤ que al voltant de la riquesa de la cultura catalana, tant en m√ļsica com en d’altres formes, volem fer veure que el nostre pa√≠s √©s sempre viu fins i tot si n’hi ha que diuen i que pensen que s’est√† morint, que no s’hi fa res i que si els altres, com els bascos, bretons, alsacians o corsos tenen una mica m√©s de reconeixement √©s perqu√® s√≥n millors que nosaltres. S√≠, aix√≤ √©s veritat, per√≤ justament nos hi cal prendre exemple i no voler semblar o nos identificar a una altra cultura o vida que no √©s la nostra, mes nos cal promoure i defensar la nostra sin√≥ s√≠ que, a for√ßa d’espiar els altres, acabarem per ser morts, i aqu√≠ n’hi ha que diran “ qu√® hi vols fer ? No hi podem res, √©s culpa d’aix√≤ o d’all√≤ o dels uns o dels altres ». En a jo em sembla justament que no cal pas acceptar aquesta situaci√≥ i que nos cal reaccionar davant d’aquest fenomen, anant a aquesta mena de manifestacions com a d’altres que poden ser de diverses formes i no donar√© exemples per no en descuidar cap.

B√© aix√≤ √©s la meva an√†lisi de la situaci√≥ de la llengua i de la cultura catalana aqu√≠, a Catalunya Nord, i no engatja que jo, per√≤ pensi tamb√© que nosaltres catalans sem pas tan burros com ho diuen i sabrem reaccionar davant d’aquesta situaci√≥ que no √©s desesperada. B√©, aix√≤ dit, parlem un poc d’aquests dies que han de ser de festa i on proposem un programa per a tots, joves i menys joves, d’aqu√≠ o d’uns altres llocs, per acabar en apoteosi amb aquest gran espectacle de Mesclat del qual trapareu explicaci√≥ m√©s lluny i on vos esperem nombrosos, com al llarg de tots aquests dies, per manera de mostrar que la festa catalana, la nostra Llengua i la nostra Cultura no han d’envejar res a ning√ļ i que encara sem i serem per temps orgullosos de ser Catalans.

Andreu Dedies

 

2019

 

2018

 

2017

 

2016

 

2015

 

2014

 

2013

 

2012

 

Cartell Identi'CAT 2010

2004

Cartell any 2009


carrer de l'any 2004

Navega en català

amb l'ajuda de

ericalu.jpg

Qui és connectat

Tenim 1007 visitants en l√≠nia
camisetas de futbol baratas
http://www.yukondieselfuel.com
http://www.camisetaespanamundial2014.es