Mot del President 2008

  • PDF
  • Imprimeix
  • Correu electr√≤nic

Albert SoléAmigues i amics , aquest any Identi'Cat tindrà coses noves! Una setmana de festa total on la gent participarà a tots els tallers que li agraden!
Tota una setmana de festa que anirà del 1er al 8 de juny.
Aquest Identi'Cat tindrà nous responsables i sobretot molta gent jove.

 I finalment voldr√≠em agra√Įr a tota la gent que fa que Identi'Cat sigui la festa del poble catal√† !!
Aire Nou de Bao organitz√† el 2002 la Primera Trobada de la Catalanitat a Catalunya Nord. El primer any l’√®xit va ser rotund. Aix√≤ ens va animar a tirar endavant.

M√©s que una festa √©s una trobada on podem constatar la realitat de la catalanitat a tots els nivells: amb la cultura popular (castells, diables, trabucaires, grallers, ...) per√≤ tamb√© amb la modernitat (Xerrades, concerts, √ļs de les noves tecnologies…)

En un moment on se parla molt de mundialitzaci√≥ i de globalitzaci√≥, nosaltres reivindiquem la identitat. La nostra identitat: la catalana, la que tenim comuna amb la resta dels Pa√Įsos Catalans. No volem una identitat cultural uniformitzada que nos vingui donada pels mitjans de comunicaci√≥, on sembla que tothom hagi de menjar obligat√≤riament del mateix plat.

Identi’Cat √©s l’exemple d’aquesta manera de veure les coses, Identi’Cat √©s una realitat en marxa que no necessita grans discursos per se jusificar, √©s la demostraci√≥ que Catalunya Nord pot ser viva, creativa i amb futur. Identi’Cat √©s una festa vertebrada per una llengua. Identi’cat √©s la reivindicaci√≥ que catalanitat ritma amb modernitat. La llengua catalana √©s la llengua d’aquest pa√≠s, dels que hi han nascut, i dels que hi han vingut a viure i l’estimen.

Identi’Cat reivindica el dret de la utilizaci√≥ del catal√†, a tot arreu :a l’administraci√≥, a les empreses, a l’ensenyament, a les plaques dels carrers… i a la festa. Tot aix√≤ √©s possible, i aquests actes en s√≥n la prova..

Albert Solé

 

2019

 

2018

 

2017

 

2016

 

2015

 

2014

 

2013

 

2012

 

Cartell Identi'CAT 2010

2008

Cartell any 2009

 

√Čs la Casa de la Vila que hem triat honorar...

Navega en català

amb l'ajuda de

agora.jpg

Qui és connectat

Tenim 1085 visitants en l√≠nia
camisetas de futbol baratas
http://www.yukondieselfuel.com
http://www.camisetaespanamundial2014.es